Miten tuotteistaa hyvää omatuntoa: Case Keravan Energian aurinkopaneelit


  Keravan Energia rakensi alkuvuodesta 2016 aurinkovoimalan ja antoi paneelit vuokrattaviksi yksityisille asiakkailleen. Kerava Energian esite lupailee: ”Haluatko, että kuluttamasi sähkö on tuotettu puhtaasi aurinkoenergialla – lähelläsi? Nyt sinäkin voit helpolla tavalla ryhtyä aurinkosähkön tuottajaksi.” Vuokraamalla itselleen yhden aurinkopaneelin hintaan 4,20e/kk saa sen paneelin tuottaman sähkön vähentää omasta energialaskusta:

Keravan Energian kannalta tilanne on aivan loistava, vuokratuloilla saadaan katettua osa laitoksen kustannuksista. Kuluttajat eivät tässä kaupassa rikastu, sillä aurinkopaneeli ei tuota niin paljoa sähköä, että tuolle reilulle neljälle eurolle saisi kuukausittain tuottoa (ainakaan tällä hetkellä). Pelkästään taloudellisesti tarkastellen päätös vuokrata paneelit kuluttajille on ollut aivan loistava. Imagoedut ovat aivan valtavat, keravalaiset ovat olleet tohkeissaan mahdollisuudesta vuokrata oma paneeli aurinkovoimalasta. Keski-Uusimaa kertoi 10.8.2016, että paneelien kysyntä yllätti Keravan Energian. Lehdessä Keravan energian asiakkuusjohtaja Johanna Haverinen kertoo, että ”Vuokrapaneeli on ideologinen ja ekologinen valinta”. Niinhän se on, lisäksi asiakkaat on osallistettu aivan mainiosti. Sen sijaan, että osuus aurinkopaneelista olisi vain hyvitetty laskussa jonain summana, paneelin on voinut valita kartasta ihan itse:


Keravan Energian sivuilla voi tutustua myös muihin paneelin hankkineisiin: https://www.keravanaurinkovoimala.fi/fi/


Paneelin vuokraamalla pääsee siis osaksi yhteisöä, jotka ovat myös vuokranneet paneeleita. Päätös tuntuu yksilölliseltä ja persoonalliselta, koska paneelin voi valita itse. Tämä tuotteistaminen on tehty niin hyvin kuin vain voin kuvitella.


Vaikka tuotteistus on aivan loistava, ei Keravan Energia voi ottaa kunniaa vuokrattavien aurinkopaneelien keksimisestä, sillä Helen (Helsingin Energia) ehti tuotteistaa ne ensin.  Helsingin energialla ei kuitenkaan ole sosiaalista ulottuvuutta tuotteistuksessaan. Markkinointipäällikkö Outi Heistman kertoo, että Keravan Energia haluaa olla ensimmäisten joukossa kokeilemassa uusia asioita. Hyvin tässä on onnistuttukin, sillä eilen julkistetun tutkimuksen mukaan (Keski-Uusimaa 29.11.2016) Keravan Energialla on maan tyytyväisimmät sähköasiakkaat. Tutkimuksen tekijän mukaan Keravan Energia hipoo jo käsitystä täydellisestä sähköyhtiöstä. Ei liene ihme, että myös yhteiskuntavastuullisuudessa ja innovatiivisuudessa Keravan Energia on sähköyhtiöiden ykkönen.

Kommentit

  1. Minua kiinnostaa kovasti nuo aurinkopaneelit. Nykyään kiinnittää paljon enemmän huomiota siihen, että suosii ympäristöystävällisiä valintoja. Ja onhan se tehokasta, uusiutuvaa energiaa. Ehdottomasti täytyy tätä vaihtoehtoa harkita.
    https://www.savonaurinkoenergia.fi/aurinkopaneelit

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit