Hyvin tuotteistettu: Kissakahvila Purnauskis Tampereella


(Kuvan kissat eivät liity kissakahvilaan)

Olen käynyt muutaman kerran Tampereella sijaitsevassa Kissakahvila Purnauskiksessa. Koska tämä on ainoa kissakahvila, missä olen käynyt, en osaa sanoa kuinka hyvin tuotteistettuja Suomen muut eläinten ympärille tuotteistetut kahvilat ovat. Tampereen kahvilassa on ruuhkaa ja sinne on syytä tehdä pöytävaraus. Kaikilta kahvilaan tulijoilta peritään muutaman euron silittelymaksu. Kahvilassa on kymmenkunta kissaa, joita saa silitellä. Henkilökunta on miellyttävää ja kertoo mielellään kissoista. Miljöö ja menu ovat parempia kuin keskivertokahvilassa ja siksi hinnatkin voivat olla hieman korkeammat. Miltään ylihinnoittelulta ei ne silti tunnu. Hyvästä tuotteistamisesta kertoo se, että hintoja voi pitää melko korkealla ja silti asiakkaat jonottavat kahvilaan.
Suomessa on muutamia muitakin eläinten ympärille tuotteistettuja kahviloita. Helsigissä on Suomen toinen  Kissakahvila eli Helkatti. Toimintaperiaate on käsittääkseni samanlainen kuin Tampereella. Tampere on kunnostautunut eläinkahviloiden alalla, sillä siellä toimii myös Pupukahvila. Pupukahvila on viralliselta nimeltään 3D Crush Café. Kahvilan konsepti on mielestäni hieman sekava sillä siellä on sekä 3D tulostusmahdollisuus että puputerapiahuone, mitä en oikein osaa yhdistää toisiinsa. Voisin kuvitella, että asiakaskuntakin olisi melko erilaista näillä kahdella toiminnolla. Niin tai näin, hienoa on, että pupuja pääsee silittelemään kahvittelun lomassa. Muita eläinkahviloita en äkkiseltään löytänyt. Koirakahvila-termillä löytyy kahviloita, joihin koirat ovat tervetulleita, mutta niiden idea on erilainen.(Kuva on kuvakaappaus pupukahvilan sivuilta, kuvaa klikkaamalla pääset kahvilan sivuille) 

Maailmalta sen sijaan löytyy monenlaista eläinkahvilaa. Kissakahviloita löytyy Tallinnasta löytyy Kassikohvik Nurri  ja Pietarista Cats Republic . Maailmalla kissa- ja eläinkahviloita on etenkin Japanissa, Tokiosta niitä löytyy Wikipedian mukaan 39 kappaletta. Wikipedia selittää kissakahviloiden suosiota Japanissa sillä, että monissa asunnoissa lemmikit on kielletty, ihmiset ovat yksinäisiä ja pitkät työpäivät estävät lemmikkien hankkimisen itselle. Kissakahviloita löytyy ympärimaailmaa, katso vaikka blogipostaus, missä esitellään "10 ihastuttavinta kissakahvilaa maailmalla". 

Japanista löytyy kissakahviloiden lisäksi myös vähän eksoottisempia kahviloita kuten käärmekahvila. Sisäänpääsy kahvilaan maksaa noin seitsemän euroa ja lisämaksulla pääsee pitelemään ja silittämään käärmeitä, joita on yhteensä 35 ja jotka ovat kaikki myrkyttömiä. Lista erilaisista eläinkahviloista Japanissa löytyy tästä
Monissa eläinkahviloissa on jokin eläinsuojelullinen teema. Suomen kissakahvilat tarjoavat tietoa kissoista, jotka kaipaavat uutta kotia ja Japanin käärmekahvilan omistaja haluaa hälvyttää käärmeitä kohtaan tunnettuja ennakkoluuloja.

Kommentit

Suositut tekstit